ساباط میرزکیان دزفول ریزش کرد


ساباط میرزکیان دزفول پس از بارندگی‌های اخیر ریزش کرد.

بخشی از ساباط میرزکیان از ساباط های تاریخی شهر دزفول در پی بارندگی‌های شدید اخیر ریزش کرد و شهرداری بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی اقدام به تخریب بخشی دیگر برای رفع خطر این ساباط کرد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول روز سه‌شنبه پیرامون ریزش ساباط تاریخی میرزکیان و عملیات رفع خطر آن گفت:

ساباط میرزاکیان ثبت ملی نیست و این موضوع باعث شده اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امکان هزینه کردن در این مکان را نداشته باشد بر این اساس مسوولیت نگهداری و احیای این ساباط به عهده مالک بوده است.

حمیدرضا خادم افزود:

متاسفانه با وجود درخواست‌های مکرر از مالک این ساباط برای تعمیر این مکان، مالک هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده و این موجب شده است تا وضعیت ساباط طی چند سال اخیر رو به وخامت برود.

وی با اشاره به همجواری این ساباط با خانه قدیمی و مالکیت این ۲ توسط یک مالک ادامه داد:

خانه قدیمی همجوار این ساباط متعلق به مالک همین ساباط است که متاسفانه این مالک به‌دلیل مشورت‌های نادرست حدود چهار سال پیش اقدام به پر کردن شبستان خانه قدیمی کرده است؛ این امر موجب محبوس شدن رطوبت در زیر پایه‌های ساباط و فرونشست این مکان طی این سال‌ها شده است.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بیان کرد:

مالک خانه همجوار روی سقف این ساباط ۲ اتاق احداث کرده و به‌دلیل متروکه بودن، سقف اتاق‌های بالای ساباط طی ماه‌های اخیر تخریب شده است.

وی افزود:

این موضوع جز با بازدید از داخل ملک قابل‌مشاهده نبود که این امر برای کارشناسان میراث فرهنگی میسر نبود. احداث اتاق‌های اضافه روی ساباط و افزایش بار به سازه، پرکردن شبستان مجاور و محبوس شدن رطوبت زیر پایه‌های اصلی ساباط، فرونشست ستون‌ها، سهل‌انگاری مالک در حفظ و نگهداری این مکان توسط مالک و در نهایت بارش‌های شدید موجب شد تا این ساباط در شرایط بحرانی و خطرناکی قرار گیرد.وضعیت ساباط میرزکیان پیش از بارندگی‌های شدید روزهای اخیر نیز بحرانی بود که این بارش‌ها موجب تخریب بخش‌هایی از سقف سازه شد و کل سازه در وضعیت ناپایدار قرار گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه رفع خطر از این ساباط توسط عوامل شهرداری دزفول در حال انجام است، اظهارکرد:

وضعیت این ساباط به‌گونه‌ای است که برای رفع خطر از آن باید تمام سقف ساباط با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی دزفول برداشته شود. تامین اعتبار برای احداث مجدد سقف این ساباط به‌دلیل اینکه ساباط ها به‌عنوان گذرگاه‌های شهری محسوب می‌شوند به عهده شهرداری است.



منبع